Aquesta web fa servir cookies.
Et sembla bé?
Entesos Més info

Estudi Travessera

Länk

Les Corts, Barcelona

Arquitectes

Localització
Les Corts, Barcelona

Programa
Reforma d’un estudi d’arquitectura

Superfície
76 m2

Any
2019 – 2020

Estat
Construït

Descripció Completa
L’espai previ a la reforma gaudia de bones condicions espacials i lumíniques, però l’organització funcional i la seva materialitat no garantia ni la comoditat ni la calidesa necessària per un espai de treball.

La intervenció es planteja des de l’economia de recursos i aposta tant per la recuperació de materials i textures ocultades com pel reciclatge d’elements existents. D’aquesta manera es recupera el paviment original de l’edifici, molt resistent i amb una textura càlida i agradable. També es descobreix una columna de formigó que es despulla i passa a ser un element protagonista que a la vegada separa els diferents àmbits.

El moble amb armaris i prestatges existent per l’emmagatzematge es troba en bones condicions i es manté fent algunes reparacions puntuals.

S’introdueixen 4 nous materials: Un revestiment natural d’argila que vesteix el volum del bany, oferint una textura càlida i amb bon comportament acústic; El mobiliari integrat amb taulells de plàstic reciclat; El nou paviment de la zona de l’office fet amb terra sobrant d’una obra, compactada i polida; La nova cortina que creua tot l’espai fent de divisòria entre l’àmbit de treball i la resta d’espais.

La combinació dels nous materials aportats i dels materials antics recuperats genera un nou diàleg i dota l’espai d’un nou caràcter més genuí. Es generen nous contrastos entre materials petris, conglomerats de plàstic reciclat i la cortina lleugera però contundent al mateix temps que enriqueixen la percepció i la vivència de l’espai.

Arquitectura
Länk Arquitectes

Promotor
Privat

Fotografia
Wikimedia Commons (introducció)
Länk Arquitectes (estat previ, procés)
Joan Guillamat (finals)

länk arrow länk arrow länk arrow