Aquesta web fa servir cookies.
Et sembla bé?
Entesos Més info

Copèrnic

Länk

Sant Gervasi, Barcelona

Arquitectes

Localització
Sarrià – Sant Gervasi, Barcelona

Programa
Reforma d’un habitatge

Superfície
82 m2

Any
2022 – 2023

Estat
Construït

Descripció Completa

Sant Gervasi és un barri de la ciutat de Barcelona on predominen els edificis residencials aïllats. L’habitatge, en una segona planta que compta amb tres façanes, disposa de bones condicions lumíniques i de ventilació, però han quedat ocultes darrere d’una tipologia molt compartimentada. La seva configuració, amb uns nuclis de servei poc optimitzats, dona lloc a espais destinats exclusivament a circulació i estances poc relacionades entre si.

Als clients, una parella amb dos fills, els hi agrada el seu pis, però noten que algunes parts han quedat desactualitzades i no acaben de viure-hi comodament. La reforma s’ha de plantejar de forma estratègica, buscant revertir aquesta condició per tal de dotar de claredat als espais i que aquests disposin d’unes bones proporcions i condicions lumíniques, però mantenint l’essencia del pis. També es vol desbloquejar la relació amb la seva façana nord per poder tenir més il·luminació i poder gaudir de les vistes cap a un antic monestir. El desplaçament d’un bany (originalment ubicat amb força desencert) permet recuperar la finestra sencera que enmarcarà la vista desitjada.

La configuració proposada genera noves relacions visuals entre les estances, contribuint a percebre els espais més amplis i més connectats amb els seus exteriors. També es generen ventilacions creuades abans bloquejades per les nombroses particions interiors. L’espai de la cuina s’obre i es converteix en un espai de trobada familiar, disposant-se de tal manera que permet circular de forma fluida d’un espai a un altre. Petits canvis que contribueixen a un millor funcionament de l’habitatge, repercutint en un estalvi energètic per il·luminar i climatitzar els espais.

La materialitat vol emfatitzar la fluïdesa dels espais però, al mateix temps, marcar de forma subtil la seqüència de les diferents estances. S’aposta per una atmosfera càlida utilitzant un cromatisme de tonalitats suaus que conviu bé amb els materials nobles preservats.

Arquitectura
Länk Arquitectes

Promotor
Privat

Construcció
JV Reformas S.L.U.

Fotografia
Pol Masip (Context i resultat)
Länk Arquitectes (Context, estat previ, procés)

länk arrow länk arrow länk arrow