Aquesta web fa servir cookies.
Et sembla bé?
Entesos Més info

Àtic Manso

Länk

Sant Antoni, Barcelona

Arquitectes

Localització
Sant Antoni, Barcelona

Programa
Reforma integral d’habitatge

Superfície
47 m2 + 30 m2 (terrassa)

Any
2019 – 2020

Estat
Construït

Descripció Completa
L’apartament està situat en un xamfrà prop del mercat de Sant Antoni, una de les zones amb més vida de l’Eixample de Barcelona. El client, nord-europeu, volia transformar aquest antic àtic en una llar que unís el seu tarannà amb la ciutat. L’objectiu: unir la senzillesa i la netedat del disseny europeu amb la calidesa mediterrània.

El pis es trobava hiper-compartimentat i no aprofitava la morfologia de l’espai, que tot i ser exterior restava en penombra. Passadissos innecessaris i rajoles de molts diversos orígens amagaven un espai interior reduït (47m2) però privilegiat.

La geometria singular del perímetre generat per la gran terrassa i l’espai interior més modest són el punt de partida de la reconfiguració. L’espai es simplifica organitzant una zona habitable totalment oberta. El moble central, disposat en ziga-zaga i dissenyat a mida, genera una continuïtat icònica i ofereix a la vegada dos camins discrets però fluids cap als espais més íntims de la casa.

Fer caure parets ajuda la llum solar a arribar als racons i a generar circulacions més fluïdes entre les diferents zones. Totes les habitacions gaudeixen de ventilació creuada.

Es genera una gran zona d’ombra per a contrarrestar l’alt grau de radiació solar directa que suporta l’àtic. La gran terrassa s’equipa amb persianes Barcelona de fusta, creant un espai semi-exterior que esdevé una extensió natural de la zona d’estar interior. Aquest espai funciona com un dispositiu de control que actuarà com a coixí tèrmic entre l’interior i l’exterior en les estacions de més calor.

La homogeneïtzació cromàtica a través dels materials i les textures ajuda a donar continuïtat als diferents espais. Metall polit i terrissa imprimeixen l’equilibri Europa-Mediterrània.

Arquitectura
Länk Arquitectes

Promotor
Privat

Construcció
Casa Teva reformes S.L.

Fotografia
Länk Arquitectes (estat previ, procés)
Joan Guillamat (finals)

länk arrow länk arrow länk arrow