Estudi Travessera

Les Corts, Barcelona

Localización
Les Corts, Barcelona

Programa
Reforma d’un estudi d’arquitectura

Superfície
76 m2

Año
2019 – 2020

Estat
Construït

Descripció Completa
L’espai previ a la reforma gaudia de bones condicions espacials i lumíniques, però l’organització funcional i la seva materialitat no garantia ni la comoditat ni la calidesa necessària per un espai de treball.

La intervenció es planteja des de l’economia de recursos i aposta tant per la recuperació de materials i textures ocultades com pel reciclatge d’elements existents. D’aquesta manera es recupera el paviment original de l’edifici, molt resistent i amb una textura càlida i agradable. També es descobreix una columna de formigó que es despulla i passa a ser un element protagonista que a la vegada separa els diferents àmbits.

El moble amb armaris i prestatges existent per l’emmagatzematge es troba en bones condicions i es manté fent algunes reparacions puntuals.

S’introdueixen 4 nous materials: Un revestiment natural d’argila que vesteix el volum del bany, oferint una textura càlida i amb bon comportament acústic; El mobiliari integrat amb taulells de plàstic reciclat; El nou paviment de la zona de l’office fet amb terra sobrant d’una obra, compactada i polida; La nova cortina que creua tot l’espai fent de divisòria entre l’àmbit de treball i la resta d’espais.

La combinació dels nous materials aportats i dels materials antics recuperats genera un nou diàleg i dota l’espai d’un nou caràcter més genuí. Es generen nous contrastos entre materials petris, conglomerats de plàstic reciclat i la cortina lleugera però contundent al mateix temps que enriqueixen la percepció i la vivència de l’espai.

Arquitectura
Länk Arquitectes

Promotor
Privado

Fotografia
Wikimedia Commons (introducció)
Länk Arquitectes (estat previ, procés)
Joan Guillamat (finals)

länk arrow länk arrow länk arrow