Esta web utiliza cookies.
¿Estás de acuerdo?
Entendido Más info

Estudio Travessera

Länk

Les Corts, Barcelona

Arquitectes

Localización
Les Corts, Barcelona

Programa
Reforma d’un estudi d’arquitectura

Superficie
76 m2

Año
2019 – 2020

Estado
Construido

Descripción Completa
L’espai previ a la reforma gaudia de bones condicions espacials i lumíniques, però l’organització funcional i la seva materialitat no garantia ni la comoditat ni la calidesa necessària per un espai de treball.

La intervenció es planteja des de l’economia de recursos i aposta tant per la recuperació de materials i textures ocultades com pel reciclatge d’elements existents. D’aquesta manera es recupera el paviment original de l’edifici, molt resistent i amb una textura càlida i agradable. També es descobreix una columna de formigó que es despulla i passa a ser un element protagonista que a la vegada separa els diferents àmbits.

El moble amb armaris i prestatges existent per l’emmagatzematge es troba en bones condicions i es manté fent algunes reparacions puntuals.

S’introdueixen 4 nous materials: Un revestiment natural d’argila que vesteix el volum del bany, oferint una textura càlida i amb bon comportament acústic; El mobiliari integrat amb taulells de plàstic reciclat; El nou paviment de la zona de l’office fet amb terra sobrant d’una obra, compactada i polida; La nova cortina que creua tot l’espai fent de divisòria entre l’àmbit de treball i la resta d’espais.

La combinació dels nous materials aportats i dels materials antics recuperats genera un nou diàleg i dota l’espai d’un nou caràcter més genuí. Es generen nous contrastos entre materials petris, conglomerats de plàstic reciclat i la cortina lleugera però contundent al mateix temps que enriqueixen la percepció i la vivència de l’espai.

Arquitectura
Länk Arquitectes

Promotor
Privado

Fotografía
Wikimedia Commons (introducció)
Länk Arquitectes (estado previo, proceso)
Joan Guillamat (finals)

länk arrow länk arrow länk arrow