This website uses cookies.
Do you agree?
I'm ok with that More info

Manso penthouse

Länk

Sant Antoni, Barcelona

Arquitectes

Location
Sant Antoni, Barcelona

Use
Reforma integral d’habitatge

Surface area
47 m2 + 30 m2 (terrassa)

Year
2019 – 2020

Status
Built

Description
L’apartament està situat en un xamfrà prop del mercat de Sant Antoni, una de les zones amb més vida de l’Eixample de Barcelona. El client, nord-europeu, volia transformar aquest antic àtic en una llar que unís el seu tarannà amb la ciutat. L’objectiu: unir la senzillesa i la netedat del disseny europeu amb la calidesa mediterrània.

El pis es trobava hiper-compartimentat i no aprofitava la morfologia de l’espai, que tot i ser exterior restava en penombra. Passadissos innecessaris i rajoles de molts diversos orígens amagaven un espai interior reduït (47m2) però privilegiat.

La geometria singular del perímetre generat per la gran terrassa i l’espai interior més modest són el punt de partida de la reconfiguració. L’espai es simplifica organitzant una zona habitable totalment oberta. El moble central, disposat en ziga-zaga i dissenyat a mida, genera una continuïtat icònica i ofereix a la vegada dos camins discrets però fluids cap als espais més íntims de la casa.

Fer caure parets ajuda la llum solar a arribar als racons i a generar circulacions més fluïdes entre les diferents zones. Totes les habitacions gaudeixen de ventilació creuada.

Es genera una gran zona d’ombra per a contrarrestar l’alt grau de radiació solar directa que suporta l’àtic. La gran terrassa s’equipa amb persianes Barcelona de fusta, creant un espai semi-exterior que esdevé una extensió natural de la zona d’estar interior. Aquest espai funciona com un dispositiu de control que actuarà com a coixí tèrmic entre l’interior i l’exterior en les estacions de més calor.

La homogeneïtzació cromàtica a través dels materials i les textures ajuda a donar continuïtat als diferents espais. Metall polit i terrissa imprimeixen l’equilibri Europa-Mediterrània.

Architecture
Länk Arquitectes

Client
Private

Works
Casa Teva reformes S.L.

Photos
Länk Arquitectes (previous condition, process)
Joan Guillamat (finals)

länk arrow länk arrow länk arrow